Wycieczka do Kozłówki i Lublina

czwartek, 06 października 2016 14:42

Dnia 27 września 2016 r. my uczniowie klas IV -VI ze Szkoły Podstawowej w Dębicy udaliśmy się na szkolną wycieczkę.
Zbiórka odbyła się w szkole o godzinie 830, a następnie wyruszyliśmy w podróż do Kozłówki. Czterdzieści minut później dojechaliśmy na miejsce. Po dotarciu zaczęliśmy zwiedzać park. Zobaczyliśmy m.in. bażanty z różnych zakątków świata. O 1030 przystąpiliśmy do zwiedzania pałacu. W muzeum prawie każda ściana była wypełniona obrazami. Przewodnik opowiadał nam o pałacu
i rodzinie Zamoyskich.

Około godziny 1100 zakończyliśmy zwiedzanie i wyruszyliśmy w podróż do Lublina. O godzinie 1200 byliśmy już na miejscu, czyli w Muzeum Wsi Lubelskiej. Tam wzięliśmy udział w zajęciach warsztatowych - "Śladami ginących zawodów i umiejętności". Oglądaliśmy np. jak się tka "perebory" albo jak się wykonuje rzeźby. Dziewczyny zainteresowały się haftowaniem i szydełkowaniem.

Po zakończonych zajęciach udaliśmy się na obiad do McDonald's. Następnie po zjedzeniu posiłku około godziny 1610 wyruszyliśmy w drogę powrotną do szkoły. O 1720 podróż dobiegła końca.

Wszystkim uczniom podobała się wycieczka i z niecierpliwością czekamy na następną.

Sebastian Cybul ? uczeń kl. VI

Poprawiony ( czwartek, 06 października 2016 17:57 )