ZDALNA SZKOŁA

piątek, 22 maja 2020 13:57

Zakup sfinansowany w ramach realizacji projektu pn. "Zdalna Szkoła- wsparcie Ogólnopolskiej Sieci Edukacyjnej w systemie kształcenia zdalnego" współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Polska Cyfrowa na lata 2014-2020.

"Zdalna Szkoła"

Obecna sytuacja w Polsce spowodowała, że  szkoły zostały zamknięte a nauka ze szkolnych klas przeniosła się do domu. Wprowadzone zostały nowe standardy prowadzenia zajęć edukacyjnych wymagające dostępu do sprzętu komputerowego.

W ramach programu Ministerstwa Cyfryzacji "Zdalna szkoła – wsparcie Ogólnopolskiej Sieci Edukacyjnej w systemie kształcenia zdalnego" Wójt Gminy Ostrówek pozyskał grant w wysokości 59 932,33 zł na zakup sprzętu komputerowego dla uczniów z terenu gminy. Szkoła Podstawowa w Dębicy otrzymała dla uczniów 10 laptopów,  które zostały użyczone rodzinom, w celu możliwości kontynuowania podstawy programowej w warunkach domowych.

Działanie jest finansowane ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Polska Cyfrowa na lata 2014-2020.

Poprawiony ( piątek, 22 maja 2020 14:19 )