Ślubowanie Pierwszoklasistów

Zgodnie  z tradycją Szkoły  Podstawowej  w Dębicy dnia 27 października br. odbyła się uroczystość ślubowania i pasowania uczniów klasy I.

W uroczystości brali udział uczniowie klasy pierwszej: Zofia Antol, Piotr Boreczek, Patryk Dębek, Miłosz Furtak, Kamil Janasz, Marcelina Korpysz, Alicja Makos, Jakub Sajko, Jakub Stelmach, Filip Wachnik, Milena Wojtczak wraz z wychowawczynią klasy Bożeną Nicpoń, uczniowie z oddziału przedszkolnego 5-latki i 6-latki z wychowawczynią, dyrektor szkoły Anna Dziubak, Wójt Gminy w Ostrówku Tomasz Piecak, rodzice uczniów klasy pierwszej, oraz przedstawiciele Samorządu Szkolnego z młodszych i starszych klas.

Na początku uroczystości odbyła się część artystyczna w wykonaniu pierwszoklasistów. Dumni uczniowie pięknie recytowali długie wiersze i śpiewali piosenki. Uczniowie ślubowali być dobrymi Polakami, dbać o dobre imię swojej klasy i szkoły, wzorowo się uczyć, swym zachowaniem sprawiać radość rodzicom i nauczycielom. Wójt Tomasz Piecak i dyrektor szkoły Anna Dziubak dokonali aktu pasowania na ucznia, wręczyli pamiątkowe dyplomy, a także złożyli uczniom życzenia wielu sukcesów w nauce.

Uczennica Samorządu Szkolnego Anna Czeladka przeczytała pierwszakom list ,,Drodzy mali przyjaciele.”

Uczeń z klasy pierwszej Patryk Dębek w imieniu pierwszoklasistów wygłosił zobowiązanie ,,My uczniowie klasy pierwszej zobowiązujemy się być pilnymi w nauce, wzorowymi w zachowaniu i godnie reprezentować dobre imię szkoły.’’ Uczniowie otrzymali upominki od Pana Wójta, od młodszych i starszych kolegów oraz od wychowawczyni klasy I. Potem uczniowie wraz z rodzicami i zaproszonymi osobami udali się na słodki poczęstunek do swojej klasy.

Uroczystość szkolna odbyła się w miłej i przyjaznej atmosferze.

Nicpoń Bożena

Dziękujemy Pani Michalinie Korpysz z Rady Rodziców za obsługę fotograficzną uroczystości.

Zdjęcia zostały wykonane między innymi z użyciem aparatu Nikon, zakupionego w ramach programu #LaboratoriaPrzyszłości.

Data dodania: 2022-11-07 13:58:43
Data edycji: 2022-11-09 19:15:02